Att se på arbetet

Trivs dina ögon, trivs din kropp

Synen har stor betydelse för trivsel och effektivitet i arbetet. Felaktiga glasögon och förhållanden kan ge onödiga problem så som trötthet, huvudvärk, ont i ögonen, nacken eller muskelvärk. För att råda bot på eventuella problem är det bra att börja med en synundersökning!

Glasögon för normalt bruk ger ofta en konstlad arbetsställning i yrkeslivet. Vanligt vid till exempel bildskärmsarbete är att du tvingas böja huvudet bakåt för att kunna se ordentligt. Detta leder ofta till stelhet och värk i både nacke och axlar, ansträngda ögon, huvudvärk och på lite sikt en långtidssjukskrivning.

Med arbetsplatsglasögon slipper du en konstlad arbetsställning. De anpassas efter dig och din arbetsmiljö. Dina arbetsrörelser – främst huvudrörelser – blir naturligare. Kropp och ögon trivs bättre, och det blir lättare att utföra ett bra jobb. Det är därför arbetsplatsglasögon har blivit en lagstadgad rättighet.

Exempel på yrkesgrupper som kan ha behov av – och rätt till speciellt arbetsplatsanpassade glasögon/skyddsglasögon:

  • Apotekare
  • Målare
  • Montörer
  • Lagerarbetare
  • Verkstadsarbetare
  • Laboratoriepersonal
  • Kassapersonal
  • Bildskärmsarbetare

Vill du veta mer? Fråga oss på Synologen eller kontakta din lokala optiker! Vi är specialiserade på arbetsplatsglasögon. En bra syn på jobbet tjänar ju både du och din arbetsgivare på.

laura_suojalasit

För företag

Vi kommer gärna ut och besöker ditt företag och ger råd för att skapa bättre visuella förhållanden. Många gånger kan små förändringar som exempelvis placering av dataskärmar, kontrollpaneler och ljuskällor innebära stora förbättringar för de som arbetar.

Våra legitimerade optiker med arbetsmedicinutbildning har den kunskap och erfarenhet som behövs för att anpassa synhjälpmedel, arbetsglasögon och skyddsglasögon som är lämpliga för alla typer av uppgifter. Inom Synologen finns ett upplägg kring synhälsa på just arbetsplatser. Vi arbetar med detta upplägg sedan många år.

Kontakta oss gärna för mer information om vad vi kan göra för ert företag!

Synkomfort i den digitala världen

Användning av digital utrustning orsakar obehag för 83 % glasögonanvändare. Därför erbjuder vi bland annat konceptet BlueControl i kombination med Hoyas oöverträffade Hi-Vision LongLife antireflexbehandling. BlueControl minskar blänk, vilket resulterar i att du får ett avslappnat komfortabelt seende och en naturligare färgupplevelse. Det reducerar även blått ljus och motverkar ansträngda och trötta ögon.

Minska stelhet och trötthet

Rätt typ av arbetsprogressiva glas gör all skillnad på jobbet. Dina arbetsdagar blir både mer vilsamma och produktiva. Med vårt kompletta sortiment av arbetsprogressiva glas har vi det som passar dina uppgifter.