Våra garantier

Funktionsgaranti

Glasögon är synkorrigerande hjälpmedel som är individuellt anpassade för dina ögon. Ögonen förändras hela tiden, vilket gör glasögonen till en färskvara. Det är normalt att man måste justera glasens styrka när man byter till nya glas och det kan ta tid för kroppen att anpassa sig till den nya styrkan. I början kan du känna yrsel, uppleva att linjerna lutar och att du har svårt med avståndsbedömningen innan hjärnan har lärt sig den nya situationen.

Funktionsgarantin gäller inom 3 månader från utlämningstillfället. Den innefattar kostnadsfritt återbesök med nya mätningar och bedömningar. Vid behov får du kostnadsfritt utbyte till likvärdiga glas. Om byte måste ske till ett mer avancerat glas så debiteras endast mellanskillnaden. Dina glasögon är färdiga när du använt och provat dem i din miljö och tycker att de fungerar som förväntat.

Fabrikationsgaranti

Vi lämnar 1 års garanti mot fabrikationsfel på bågar och glas. Under den tiden lagar vi och/eller byter ut den felaktiga delen kostnadsfritt. Garantin gäller inte fel som uppkommit på grund av slitage.

Service/underhåll

Du bör själv regelbundet kontrollera dina glasögon – att glas, näskuddar och skruvar sitter fast. Det är också viktigt för synkomforten att du kontrollerar bågens passform. Vi utför kostnadsfritt enklare service på dina bågar köpta hos oss, så som justering och åtdragning samt utbyte av skruvar och näskuddar.
Vi hjälper till att laga dina glasögon mot mindre avgift, även om du har köpt dina glasögon av en annan optiker.

Pajalabutiken Sommarstängt mellan den 15 juli - 2 augusti

Gällivarebutiken öppen hela sommaren
Måndag-Fredag kl. 09.00-17.00

Öppettider kristi himmelfärd

Stängt torsd 9/5 och fred 10/5
Gäller i Gällivare och Pajala.

Trevlig Kristi himmelfärds helg!