Synhälsoundersökning

Synhälso-
undersökning

Nu finns det en ny enkel metod att hälsoundersöka dina ögon! Metoden bygger på en avancerad ögonbottenkamera som vi på Niemis Optik har och använder oss av med stor framgång.  I kombination med kontroll av synfält, ögontryck och synskärpa så ger fotograferingen en heltäckande bild av just dina ögons hälsotillstånd.

Hela undersökningen tar ca 45 minuter, är smärtfri och du är utan besvär efter undersökningen. Alla resultat bedöms av en ögonspecialist. Vi erbjuder dig en ögonhälsoundersökning till ett konkurrenskraftigt pris och då ingår även ögonspecialistens arvode samt glasögonordination vid behov.

Vi rekommenderar ögonhälsoundersökning för alla som är äldre än 45 år, vill veta mera om sin ögonhälsa och speciellt till dem har ögonsjukdomar i släkten.

Bild av en normal näthinna tagen med vår ögonbottenkamera

Ögonsjukdomar

De som löper störst risk att utveckla ögonsjukdomar är personer över 50 år och diabetiker.
Så många som 500 000 personer i Sverige bär på någon av de stora ögonsjukdomarna åldersförändring i gula fläcken, grå starr, grön starr eller diabetes retinopati.

Har du grön starr i nära släkt så är det extra viktigt att du låter undersöka dina ögon eftersom ärftligheten är hög.

Förändringar i gula fläcken uppkommer vanligen i 60-årsåldern, men förekomsten ökar kraftigt med åldern och ökar till närmare 30 % för personer äldre än 75 år.

Dessa sjukdomar kan behandlas om de upptäcks i tid innan skadorna har hunnit bli alltför stora!

Öppettider kristi himmelfärd

Stängt torsd 9/5 och fred 10/5
Gäller i Gällivare och Pajala.

Trevlig Kristi himmelfärds helg!